Мисия

Създадохме green.bg като безплатна платформа за реклама в подкрепа на родните производители с цел популяризиране на модела “социална икономика”.

Що е то “социална икономика”?

Социалната икономика е модел, в който връзката производител-потребител става приоритет и определящ фактор при вземането на решения за покупки, а не цената на продукта, неговото качество, форма или опаковка. 

Т.е. по-важно е от кого купуваме, а не колко струва и как изглежда стоката.

Целта ни е да насърчаваме потенциалния купувач да стига директно до производителите и да общува директно с тях като с живи човеци, а не машинално да купува онлайн, където освен липсата на социалния момент се включват и търговци, които ще застанат между тях и производителя. Поради тази причина в нашата платформа няма да откриете количка за пазаруване, както в класическите онлайн магазини. Ние не сме търговци.

Всъщност и ние сме роден производител – произвеждаме уеб-сайтове и уеб-базирани приложения. И макар нашата сфера на работа да няма много общо със земеделието, ние също се храним и милеем за качеството и вкуса на родните стоки! Освен това, темите “устойчиво развитие” и “кръгова икономика” също са ни присърце и диктуват посоката на развитие на проекта.

И още нещо:

Зад green.bg не стоят усвоени еврофондове или обществени поръчки, това не е плод на НПО-та, грантове, тръстове, фондации, старт-ъп акселератори и други подобни или хора и организации, които са забъркани в политиката!

green.bg е 100% автентична българска услуга, създадена от българска IT фирма, зад която стои един обикновен българин.

Политика за поверителност и условия за ползване